Volver al foro
U
uri1495
13/06/2014 16:19

Internet a habitació

¿Cómo solucionar el problema de internet en las rosetas de casa después de la instalación de fibra óptica?

4.921 lecturas | 17 respuestas
Bona tarda, fa uns dies va venir el tècnic de Movistar a instal.lar la fibra òptica a casa, i bé m ho va instal.lar tot correcte, pero em va dir que havia passat per altres pisos, i que el switch que esta dins de la PAU del pis només funcionava per la xarxa telefònica i no donava internet a les rosetes de la casa. Ho va comprobar i no donava internet... Em va resultar extrany, i em vaig mirar la fulla tècnica de Televés, resulta que és cert, es majoritariament per linia telefònica, pero el switch de la PAU té una sortida de ADSL out, és tan fàcil com cambiar un parell de cables i ja tens internet a una roseta de l' habitació que vulguis. Ho acabo de fer, hi he comprovat la connexió del router a la habitació i va perfecte! Ja sabeu si teniu dubtes comenteu!
 
U
uri1495
25/07/2014 18:25

Com us ha quedat?

 
U
uri1495
23/06/2014 12:53

Així ha quedat la cosa, 1.30h de feina mes o menys, esta enganxat amb cinta aillant la ONT i el router, pero ja ho arreglaré perquè és molt xapusses, aquí tens la foto. Degut al poc espai que hi ha a la PAU me les he vist per colocar els cables de la corrent... Els cables els he intentat amagar com he pogut, es pot fer millor encara jajaja, pero de funcionar funciona

 
Editado por uri1495 23/06/2014 12:54
 
M
mat1319
22/06/2014 23:35

Ho tens bastant ben distribuit, jo tenia un cacao dintre de la PAU.

 

He mirat aquell tutorail i no m'agrada com ho te instal·lat.

 

Jo ho tinc d'aquest manera:

- El cable de fibra optica va directe a la ONT.

- De la ONT surt un cable de red i va conectat al router per donar-li internet.

- Busques un dels cables blaus de red que hi havia dintre de la PAU i identifiques a quin punt de la roseta correspon a casa i ho conectes a la ONT. (això serveix per donar linea de telefon a aquella roseta, jo tinc el de darrera del sofa, perquè és l'unic que no necesita internet)

- En el router hi ha 4 ports per fer de switch, doncs conectem la resta dels cables blaus de red de la PAU per donar ja internet a cada roseta de les habitacions.

 

jo com que amb 4 en tinc prou no he de comprar un aparell apart per fer de switch.

 
U
uri1495
22/06/2014 17:40

Jo al final ho deixaré així, a falta de connexionat, i també hem falta comprar els endolls femella per connectar els dos aparells a la corrent. 

 
U
uri1495
22/06/2014 17:38

Jo al final ho deixaré així, a falta de connexionat, i també hem falta comprar els endolls femella per connectar els dos aparells a la corrent.

 
U
uri1495
19/06/2014 13:05

Ok, en quan passis la foto em miro a veure que tal, l'únic problema que hi veig és el de encabir els dispositius i connectarlos a la corrent, ja que no hi caben jajaja, aviam quan em passis la foto i em faig la idea jajaja

Yo si me caben los dispositivos en la PAU los pondré allí, ya que es la mejor opción, en teoría todos tendremos la misma caja o bastante parecida, así que no habrá problema. Por lo que respeta al lío de cables que se puede montar allí dentro, se pueden ajustar con bridas, el de la fibra mejor dejarlo suelto, porque eso es muy delicado. Lo que creo que si que se tiene que llamar a Movistar és para que te cambien la fusión de fibra que hicieron para unir la fibra con el ONT creo, a no ser que tengas una fusionadora de fibra por casa jajaja

Quan pugui també pasaré foto.

 

 
J
Jdh
19/06/2014 07:09

Buenos días,

A mi también me pusieron los dispositivos en el comedor. Porque el técnico que vino de mosvistar me dijo que la caja de Pau no estaba correcta y era la única solución que tenia. Que se había encontrado ya con ese problema en otros pisos de la finca.

Me hicieron la instalación en enero. Y a fecha de hoy todavía estoy esperando a que vengan ha hacerme el cambio de dispositivos a la PAU. Porque hablando con los vecinos (Soy del bloque B), me comentaron la mayoría que tenían los dispositivos allí, y cada uno se había hecho sus apaños. Para que la colocación de ONT y router quedara de la forma mas estética posible.

He pensado en hacerme yo el cambio de los dispositivos, pero como todo este tema me queda muy grande no me he atrevido. Y se que muchos vecinos, habéis hecho unos tutoriales muy currados... 

Un saludo.

 
M
mat1319
19/06/2014 01:42

Si puc ho obro i et penjo una foto!

 
U
uri1495
18/06/2014 23:29

Sóc del bloc B, demà miraré aviam si hi caben els dos dispositius a la PAU, i si és així faré el canvi, ja que és molt més comode tenir-ho tot a dins la caixa, tant per espai com per facilitat de connexionat.

 
M
mat1319
18/06/2014 22:49

ets del bloc C? si vols tu explico com es fa.

 

No et preocupis si ho tens al menjador, sempre ho pots canviar.

 

A mi el tècnic que em va tocar m'ho va explicar ell que es podia ficar tot a dins del PAU. Jo crec que es depenent de qui et toqui es més espavilat o no. 

 

Calor si que desprèn pero no pasa res, mai he tingut problemes i ja porto més d'un mes fent-lo servir.

 

 

 
U
uri1495
18/06/2014 18:18
Doncs miraré d'encavirlos aviam si i van bé i alomillor demano que m'ho desplaçin allà, així tot és més fàcil, i en temes de calor allà tancat sempre, em fa una mica de por, perquè els tinc a fora i allò desprèn una de calor...
 
U
uri1495
18/06/2014 18:01

Llavors tens el lloc perfecte, a mi el tècnic em va dir que ho havia provat en altres pisos i que no podia... Nose com tenen a aquesta gent treballant d'aquesta forma... A sobre ja no ho puc canviar perque la fusió de la fibra està al menjador!

 
M
mat1319
18/06/2014 16:42

jo tinc la ONT en la part d'abaix del PAU i el router en la part de dalt. Vaig haber de trencar les separacions interiors que hi ha a cada PAU amb una serra. 

 

també els endolls que hi ha a l'interior ho has de desmuntar i ficar-hi uns plans perque hi puguis donar corrent.

 

 

 
U
uri1495
18/06/2014 16:02

Jo sóc de fibra, pero he hagut de fer tot això perquè va venir el tècnic de Movistar i no cabia el router i la ONT a dintre de la PAU, segurament hi hagin més solucions, pero jo només he descobert aquella de moment, em va posar els dispositius en una roseta del menjador.

 
M
mat1319
18/06/2014 15:24

Potser esteu parlant d'ADSL no? 

 

Jo tinc fibra i potser per això es diferent tot.

 

 
M
mat1319
18/06/2014 15:23

Doncs jo vaig fer una cosa mes sencilla.

Com que no necesito internet a totes les habitacions, sobretot la cuina, la hab de matrimoni que tinc endolls on es penja una tele, etc.

El que vaig fer es una de les rosetes de la sala d'estar només fós per telefon i la resta de la casa per internet.

Dintre de la caixa de connexió vaig deixar dintre el router de telefonica i la ONT, sense cap necesitat d'un switch.

El router ja te 4 sortides de LAN. Vaig identificar cada cable a quina habitació correspon i els vaig conectar al router els 4, un correspon al menjador darrera la tele, i 3 a les habitacions.

 

Vaig tindre que trencar algunes separacions de la caixa de connexions perque i capigués el router i la ONT.

Queda molt més estètic sense tindre cap aparell pel mig

 
U
uri1495
15/06/2014 17:59

Bé, és tan fàcil com connectar un cable, del switch del ROUTER a la roseta més pròxima, llavors has de seguir aquest cable fins a la PAU, i el connectes a LINE IN. Un cop fet això has de dir on vols que t'arribi internet per cable a una roseta, per exemple vull que arribi a la habitació petita, doncs tan fàcil com treure el cable de l'habitació petita del switch de la PAU, que està connectat amb el símbol de el telèfon, i el poses a ADSL OUT, i ja està després per comprovar que tot està correcte fas uns pings al router per comprobar que tot està correcte.

      - Per comprovar els cables, has de saber una mica cap a on van, o tenint sort, en el meu cas, vaig fer-ho a la primera, per comprovar tant fàcil com conectar el portàtil a la roseta en la que vols internet i anar enviant PING al router o al servidor de Google per exemple que és 8.8.8.8

 

La meva configuració actual és la mateixa que vé de sèrie amb el pis però amb això que t'he explicat, tinc connexió per cable a la roseta de l'habitació petita.

Pots ficar internet només a 1 roseta ja que el switch només té una sortida d'ADSL OUT, en canvi sobren connexions de telèfon, n'hi han 8, i en el meu cas no tinc tantes rosetes al pis jajaja, aquest switch podría portar un parell més d'extensions d'ADSL...

 

Fin del hilo
Mensajes Relacionados
© 2002-2024 - HABITATSOFT S.L.U. CIF B-61562088 c/ Josefa Valcárcel, 40 bis 28027 Madrid
Contacto |  Publicidad |  Aviso Legal  |  Blog |  Catastro |  Facebook |  Twitter
Vocento