Volver al foro
P
premixero
31/07/2004 13:30

estacion renfe

¿Cuáles son las características de la nueva estación de rodalies Terrassa Est-Passeig del Camp?

712 lecturas | 0 respuestas
noticias frescas.: El BOE d´avui dimecres(28/7/04)publica l´anunci del concurs convocat per RENFE per a la construcció de la nova estació de rodalies "Terrassa Est-Passeig del Camp", que s´ubicarà entre els barris de La Grípia i Torre-Sana i formarà part de la línia 4 (Sant Vicenç de Calders-Manresa). El projecte contempla la realització d´un edifici de viatgers modular elevat sobre les vies, amb la superfície exterior de vidre i acer, que dotarà a la unitat arquitectònica d´un aspecte funcional i singular. Les actuacions tenen un pressupost de 2.456.176 ¤.


La construcció de la futura estació mitjançant estructura modular permet dotar les instal·lacions d´una gran flexibilitat en la distribució i facilita l´adaptació de l´obra a les necessitats pròpies del ferrocarril. El disseny modern i funcional dotarà l´estació d´un aspecte lleuger que serà exteriorment de vidre i acer, que constituiran l´element unificador del conjunt.

El projecte s´ha dissenyat per a adaptar les noves instal·lacions a la infraestructura actual. L´edifici de viatgers se situarà sobre les vies amb dos voladissos laterals que serviran de zones d´enllaç del vestíbul amb la via pública, i que crearan dues àrees inferiors ombrejades. D´aquesta manera, la futura instal·lació estarà formada en un nivell inferior per la zona d´andanes i en la part superior per un vestíbul. A més, entre ambdós espais existirà una planta intermitja, destinada exclusivament a dependències pròpies de RENFE.

Disseny modern i funcional
La nova estació de Rodalies de Terrassa Est ? Passeig del Camp comptarà amb un ampli i lluminós vestíbul de 472 m2, amb una distribució interior que permetrà crear un ambient de confort. A l´interior s´ubicaran la venda de bitllets i el servei d´informació i atenció al client, una zona comercial, cafeteria i lavabos públics, un d´ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. La ubicació en planta alçada del vestíbul amb accessos laterals des de la via pública ha permès dissenyar dues zones d´ombra a les façanes laterals de 146 m2.

Per la seva banda, les andanes es troben en un nivell inferior i s´hi accedirà des del vestíbul a través de dues zones de comunicacions verticals que disposaran de dues escales, una d´elles mecànica, i un ascensor destinat a persones amb dificultats de mobilitat. A més, per tal de facilitar l´accés i el desplaçament per les noves instal·lacions de les persones amb mobilitat reduïda, s´instal·larà una rampa que comunicarà el carrer amb el vestíbul, s´habilitarà un control d´accés exclusiu i es construirà un lavabo adaptat.

Per tal de garantir la seguretat de les instal·lacions a les hores de tancament de l´estació, s´ubicaran tancaments de protecció mitjançant persianes metàl·liques enrotllables.

L´Ajuntament de Terrassa valora molt positivament aquest fet, que suposa la culminació d´un projecte que acumulava anys de retard i que suposarà una gran millora en la mobilitat dels ciutadans de Terrassa. Per tal de facilitar l´accés a l´estació, l´Ajuntament de Terrassa construirà un aparcament d´unes 300 places al costat de l´edifici.

 

Fin del hilo
Mensajes Relacionados
© 2002-2024 - HABITATSOFT S.L.U. CIF B-61562088 c/ Josefa Valcárcel, 40 bis 28027 Madrid
Contacto |  Publicidad |  Aviso Legal  |  Blog |  Catastro |  Facebook |  Twitter
Vocento