Volver al foro
J
jorsil
10/02/2016 20:16

contracte arras

Com puc protegir-me de la poca professionalitat de Corp en el precontracte de les arres?

6.324 lecturas | 45 respuestas
Hola veïns!!
Ahir vaig descubrir aquesta web i em vaig sorprendre negativament amb tot el que es comenta de Corp.
Ja ens han trucat per signar les arres i ens han enviat el precontracte. Ho heu revisat? Hauriem d'afegir algun punt que ens 'defensi' una mica de la poca professionalitat que comenteu i/o de qualsevol altre cosa?
Per cert, algú ha passat recentment a veure si ja han començat les obres?
Salut!!
 
M
MyPepe
10/03/2016 17:52

Hola

Soc de la promoció de Roger 39.

Us recomano que llegiu els problemes que tenen els del carrer Entença. Despres de 6 mesos no els hi va A CAP VEI la calefacció i el aire acondicionat i d’avegades ni l’aigua calenta.

El contracte de compra-venda es absolutament abusiu. Permeteu-me un suggeriment. Aneu a un advocat. No firmeu res sense ell estar al tanto. De fet, hi haurieu d’anar amb ell a firmar.

Crec que haurieu de crear una comisió i negociar-ho tots conjuntament, amb un advocat. Llavors tindreu força.

 

 
S
Satalaia
29/02/2016 21:48

 

encara no, vaig agafar dels ultims dies que em proposaven. Teoricament segons els dies que em proposaven per firmar hauria de ser dels últims. Vosaltres ja que heu fet? Anular les cites per firmar per fer pressió? O ja heu firmat?

 

waterof dijo:
Hola
has firmat???

 

 

 
W
waterof
29/02/2016 21:30
Hola
has firmat???
 
S
Satalaia
29/02/2016 19:33

Bones,

Us envio privat per posar-nos al grup.

Heu signat ja? sembla que no volen (i ja no crec que puguin ja que molts ja han firmat) canviar res més del contracte.

Estem en contacte,

 
A
armandimireia
27/02/2016 21:49

Si voleu aneu facilitant els vostres mòvils q tenim un grup de whatsapp i parlem per allà. 

 
W
waterof
26/02/2016 16:23
Estic en contacte per whatsapp amb cosomir. Ho varem fer pel privat
Si em pases el teu nr. T afegeixo al grup d WhatsApp
Avui a les 17:30 em kedat davant l'associació
 
W
waterof
26/02/2016 16:04
Si crec k ja es tard. Avui mhan dit k l.ultim dia per signar es el 3 de març.
Qui ha signat signarà avui????
.
 
E
elpaw
26/02/2016 14:25
Es molt bona idea. Però em temo que fem una mica tard. Pensa que hi ha gent que ja deu haver firmat tot i les condicions. Avui he parlat amb la Carolina Paterna i diu q ho ha consultat amb gerència i no volen canviar res. Si firmes ho fas confiant cegament, en que el dia de la hipoteca tot anirà bé...
 
A
armandimireia
26/02/2016 14:11

Bona tarda! Hem estat llegint tots els vostres comentaris i hem pensat que potser la millor opció seria la de contractar un assessor entre tots i que ens “?defensi" davant de corp en nom de tots. Crec que a nivell particular ens serà més difícil aconseguir un contracte amb condicions. Què us sembla??

 

 

 
C
cosomir
26/02/2016 08:34

I de la resta de coses que vas apuntar, t’han dit alguna cosa?

En el meu cas, referent a la hipoteca, abans de donar la paga i senyal vaig anar al banc a parlar amb el director per preguntar si tindria problemes per demanar una hipoteca. Clar que la situació ens pot canviar (pèrdua de la feina, augment de l’euríbor…. etc...)  :-( 

 
S
Satalaia
25/02/2016 23:35

Bones,

Després de parlar amb CORP sembla ser que hi ha una serie de clàusules que seran dificils de canviar (per exemple la de la no concessió de la hipoteca...). Que en penseu?

A veure que us diuen als que firmeu demà. Ja ens explicareu!

 
A
anacabaleiro
25/02/2016 21:24

Me han dado cita para el miércoles y esta tarde me han enviado el correo con el contrato y demás documentos. Voy a echarles un ojo para ver estos puntos que comentais. 

 

 
M
Mnico
25/02/2016 15:15

Hola a tots,

Acabo d’unir-me al grup, em sembla molt bé aquesta iniciativa!! :-)

Jo vaig demà a firmar.

Comentaré els punts que proposeu de que concretin més la compensació si es demoren més de l’establert en el contracte i també el tema de cubrir-nos en cas de que en el moment de demanar la hipoteca no ens la donguin per causes de força major (atur, malaltia,...). Crec que és una clausula completament justa tenint en compte que ells també es cubreixen les espatlles si es retrassen per causes de força major…

Ja us informaré!

 
J
jorsil
25/02/2016 14:55

Hola

Jo he demanat un nou esborrany i encar no me l’han enviat

Ja us diré

 
S
santaco
24/02/2016 21:56
Si els de corp acaben acceptant aquestes punts, ja seria una millora en el contracte q ens van passar.

Sabeu si ens faran arribar un altre esborrany de contracte q reculli aquests punts?

 
S
Satalaia
24/02/2016 20:44

 

Bones,

Interesant lo de la asociació de veins, a veure si trobem un moment per passar-hi. Però entenc que el nostre edifici si ja té la llicencia ?obres i el projecte aprovat per la Generalitat (VPO) no patirá canvis.

Jo també estic parlant amb els de CORP a veure si es pot pulir una mica el contracte. A part de varis detalls de menor importáncia, el que volem deixar més clar abans de firmar son els seguents temes:

  1. Póliza afianzamiento: condicions? costos?
  2. Canvis 3% projecte: que pasa si son superiors? exemple de canvi?
  3. Que pasa si hi ha retrasos a les obres => tot i que han canviat cláusula ens agradaria que fos més explícita
  4. Tema visat: la veritat és que agraim que hagin afegit la nova cláusula, però ens agradaria que protegís més a la part compradora (devolució immediata) tot i que entenc que ells també es vulguin cobrir….a veure que es pot fer, però almenys estem més tranquils (era el tema que més ens preocupava)
  5. Garantía un cop acabades obres => per llei tenen que tenir un seguro durant 10 anys (confirmat per CORP), però potser posar algo més explícit a contracte?
  6. Alguna cláusula que ens potegís enfront a possibles causes de força major per no poder acabar comprant pis (malaltia, atur, etc...) => no se si es pot fer alguna assegurança com comenta elpaw
  7. A cap lloc especifiquen zona comuna a planta baixa del Bloc A (els comercials ens han dit que si) en canvi si que s,especifica zona comunitaria terrat

 

Tot i aquests detalls, el fet que la Generalitat miri que el contracte s,ajusti a la legalitat (per fer el visat) crec que es un punt a favor. A part d,aquestes petites coses que cal acabar de llimar abans de la firma del contracte, nosaltres cada cop estem més convençuts de la compra i mirant altres opcions, el preu, la ubicació i el projecte de l,edifici ens semblent una oportunitat que potser mereix assumir “certs dubtes”?.

Anirem compartint la nova info en aquesta recta final!

 

 

 
E
elpaw
24/02/2016 16:26

Hola, 

Ahir vaig anar a Olzinelles i em vaig informar. També hi era en santaco, vem coincidir per casualitat.

Allà tenen molta informació del projecte urbanistic de Can Batlló i estan proposant modificacions i millores sobre la marxa. Les modificacions de l’edifici de Corp les hem de preguntar a Corp directament.

Avui he parlat amb la Sara Hernando de Corp, i m’ha confirmat el que em temia: el contracte no diu res de què passa si no ens concedeixen la hipoteca d’aqui un any perquè ells ho entenen com un incompliment contractual de pagament. Si per qualsevol motiu no obtenim la hipoteca d’aqui un any, es perden tots els imports entregats.

Jo si això es així no firmaré, crec que jugarme el 20% del valor de la vivenda a que d’aqui un any podré obtenir la hipoteca ho trobo desmesurat. De totes maneres estic en negociacions amb la Carolina Paterna a veure si trobem una solució que ens convingui a tots, una assegurança, etc...

Pel que fa al tema del visat, diu la Sara que si no ens el concedeixen, es tornaran els diners quan es vengui el pis a un tercer. Que a molt tardar seria quan l’edifici obtingui la calificació definitiva i s’hagi d’escripturar pis per pis. Ells entenen que en aquell moment el pis quedaria veut a un tercer encara que siguin ells mateixos. Això ho haurem de confirmar amb un advocat…

 

 
W
waterof
24/02/2016 16:07

Hola,

 

Ahir vaig parlar amb el Senyor Enric Jara (de la associació de veïns de La Bordeta) i em va comentar que la reunió de dilluns era una reunió interna que l’Associació té cada quinze dies.

La reunió de demà dijous és amb algú d’urbanisme i no és oberta.

Nosaltres anirem el divendres al carrer Olzinelles a veure que ens expliquen.

La idea és d’anar-hi a les 17h:30. Ara acabo de trucar amb el Sr. Enric Jara, però no he pogut parlar amb ell. Tanmateix em confirmi l’hora us ho faig saber.

Aquest foro potser es massa obert ja que tothom pot llegir el qui hi escribim i no ens podem passar els e-mails personals o telèfons. Algú sap si hi ha opció de fer el foro tancat?

Salutacions a TOT@s

 
C
cosomir
23/02/2016 19:10

Jo dijous podria de 16-20 hores. Tinc hora de signatura el dilluns 29… La veritat és que no sé fins quin punt podem fer pressió. Demà intentaré parlar amb la Sara i/o fer-los un correu-electrònic també. Però està clar que si tots demanem el mateix segur que tenim més força.

El tema carrer Onzinelles de divendres, se sap res?

 
S
santaco
23/02/2016 18:57

Hola,

Jo estic totalment d’acord amb el que has escrit. Jo també em sento força intranquil i com ja he dit abans no m’agrada gens la manera com han resolt la qüestió del visat.

Simplement es COMPROMETEN, jo no sóc advocat, però COMPROMETRE'S no em sembla el verb més adequat. I a més, ens tornarien els diners quan ells ho haguessin venut a un tercer. És a dir, vés a saber quan!!!!

Jo crec que haurìem d’anar tots a una i fer una proposta ben realista i satisfactòria per les dues parts: COMPRADORS i VENEDORS.

Però aquesta postura d’aquest és el contracte i “lo tomas o lo dejas” a mi no m’acaba d’agradar.

Si algú vol proposar fer una trobada durant aquesta setmana que ho digui. Jo podria quedar per exemple, el dijous vespre.

 

 
C
cosomir
23/02/2016 15:57

Llegit l’esborrany del contracte, a destacar:

- entrega primer quatrimestre de 2017+90 dies sense dret a demanar cap compensació econòmica. Per causa major (tipus vaga, desastre natural, actes terroristes tampoc), tampoc si es demora la concessió de llicència de primera ocupació o la calificació definitiva per part d’ajuntament i generalitat. És a dir, que ja s’ho fan venir bé per entregar quan puguin sense haver de compensar econòmicament, diria jo…

- existeix la clàusula que diu que si el comprador no obté de la generalitat el visat pel contracte, el venedor es compromet a tornar les quantitats entregades a compte fins al moment...QUAN LA FINCA OBJECTE DE CONTRACTE SIGUI VENUDA DE NOU A UNA TERCERA PERSONA FÍSICA O JURÍDICA! O sigui, sí però no….

- i finalment, destacar també que sempre parla de superfícies aproximades , de poder substituir els materials de la memoria de qualitats per altres de similars o superiors i que es reserven el dret d’EFECTUAR MODIFICACIONS TÈCNIQUES I FUNCIONALS D’ELEMENTS COMUNS I PRIVATIUS EN EL PROJECTE INICIAL DE FORMA MOTIVADA PER EXIGÈNCIES D’ORDRE PÚBLIC, TÈCNIC O JURÍDIC, AIXÍ COM AQUELLES QUE SUPOSIN UN CANVI DE LES SUPERFÍCIES DEL PROJECTE QUE NO SIGUI SUPERIOR A UN 3%. És a dir, jo entenc que ens poden fer el pis un 3% més petit...i com que parlen de superfícies aproximades, posa-hi un 5 % tranquil·lament…

Algú més l’ha rebut i l’heu revisat? Creieu que caldria proposar algun canvi? Jo, personalment em sento una mica “sola i indefensa” davant la promotora. Alguna idea?

 

 
J
jorsil
22/02/2016 18:37

Bufff...totes les clausules defensen a Corp de qualsevol problema, a nosaltres no ens defensa ningú. Per telèfon em van dir que hi hauria una clausula pel cas de que la Generalitat no ens autoritzes, però no em van dir de la resta.

Vaig demanar el contracte amb temps i em van dir que me l’enviarien 2/3 dies abans (insuficient si cal demanar algun canvi)

Tornaré a parlar amb ells. Sembla una bona empresa però millor assegurar-nos de que estem coberts devant de qualsevol problema.

 
S
santaco
22/02/2016 16:20
A mi la clausula q han posat ara referent al tema del visat continua sense agradar-me. Si no ens el concedeixen haurem d,esperar a recuperar els diners fins q ells venguin el pis a un tercer. Diu q es "comprometen" a això. No sé q en penseu vosaltres?
Ja us han avisat per signar?
 
E
elpaw
22/02/2016 15:38
Perdoneu les faltes que estic al bus :)
 
E
elpaw
22/02/2016 15:37
Hola,
He revisat el document "definitiu" que ens han enviat.
Si que han arreglat una mica el tema del visat però segueix sense agradar-me.
El contracte diu que si ens deneguen el visat Corp NO ens tornara els diners avançats per la vivenda fins que aconsegueixi vendre la nostra vivenda a uns altres...pfff
A part d'això hi ha un altre tema que em dona voltes pel cap: si d'aqui un any la nostra situació ha canviat, i pelnque sigui no aconseguim la hipoteca que? El contracte no menciona res al respecte. Només parla de que si no paguem a temps les nostres obligacions perdem tot el que haguem entregat...pfff
Parlaré amb algú demanar Corp a veure que em diuen. Jo passo a signar el divendres!
 
W
waterof
21/02/2016 18:46
Hola
Per nosaltres d.acord. podria ser dissabte o diumenge vinent. En el foro d.uneix.te he explicat un tema per anar divendres a l'associació d veïns de la Bordeta. Fes una proposta.
 
W
waterof
20/02/2016 21:31
Hola Santaco:

Propón una cláusula para el tema visado y todos la pedimos. Como lo ves?
Saludos
 
S
Satalaia
20/02/2016 19:43

Bona tarda,

 

ahir vam passar per davant i han rebaixat una mica més el nivell del solar (amb un parell d’excavadores, es veia moviment).

 

El tema de la compulsa a la comisaria de Urquinaona ho fan al moment (no cal demanar cita prèvia).

Nosaltres també tenim hora ja, i ens semblen bones notícies aixìo que comenta cosomir de que inclouran aquestes noves cláusules al contracte (a veure si a mi em responen el mateix).

 
S
santaco
18/02/2016 21:04
Per compulsar dni jo ho he preguntat a la comissaria de policia nacional del c/irlanda, podeu baixar parada de metro fondo, i allà compulsen dni. Només horari de matí
 
C
cosomir
18/02/2016 18:34

Bones,

Avui migdia m’ha trucat una noia que es diu Sara i li he transmés els neguits expressats aquí. M’ha dit el següent:

- abans de signar el contracte d’arres ens enviaran un nou document de contracte on està recollit que si la Generalitat no dóna el vist-i-plau (no ens doni l’apte com a sol·licitant d’HPO) en retornen l’import íntegre.

- del tema dels desperfectes detectats després de la construcció, em comenta que hi ha una assegurança obligatòria per llei en qualsevol habitatge nou per a cobrir això.

- de la data d’entrega, diu que és primer quadrimestre del 2017 i que constarà en el contracte que si no compleixen hi haurà compensa econòmica (però jo això no ho veig clar).

A mi m’han donat hora pel proper 29 de febrer tarda. Diu q la setmana que ve m’enviaran aquest nou esborrany de contracte. Ja us informaré. 

D’altra banda, m’ha dit que li enviï la còpia del registre d’entrada a l’agència de l’habitatge com a demandant d HPO, que és l’únic que tinc ara (ho vaig fer la setmana passada) i que hem de dur còpia de dni compulsat (que no tinc clar on compulsar-lo pq l’administració només compulsa la documentació que els has d’entregar a ells o la que emeten ells, és a dir, s’hauria d’anar a una comissaria de policia nacional….ja veuré com ho faig).

He passat pel solar avui i ja hi ha una reixa que envolta l’espai, un escabadora treballant i uns quants treballadors.

 
S
santaco
18/02/2016 13:09

Hola,

A mi em van trucar ahir i em van dir per signar a principis de març.

A vosaltres també us han trucat, per tal de fixar dia de signatura?

Com ho veieu això de pagar una quantitat important de diners sense abans tenir l’OK de la Generalitat en la qüestió referent al VISAT?

No sé si seria una bona idea trobar-nos prèviament, prodria ser, allà mateix a Can Batlló i parlar entre nosaltres per tal de veure què s’hauria de parlar amb la inmobiliària.

 

 
C
cosomir
17/02/2016 22:13

Certament, jo no signo res fins que la Gene no digui que compleixo les condicions. Ho tinc més que clar. Jo ja he fet la inscripció al registre de demandants d HPO (o això espero perquè no m’ha estat massa fàcil). També vaig trucar al 012 (o 010, ja no recordo) i no tenien ni idea de la promoció de Can Batlló. El Pere Rosell em va dir que la finca encara no estava “donada d’alta” o alguna cosa així, i que per això no els constava.

A mi em van enviar un mail fa dies dient que el 19 començarien els contactes per les signatures. Però fins que no tingui una resolució de la Gene dient que compleixo els requisits per demandar HPO de preu concertat, i fins que no hi hagi la clàusula aquesta al contracte dient que si la Generalitat denega la petició em tornaran els diners, jo no pago res.

Vinga, que això “s’anima”! La unió fa la força! I si hem d’acabar vivint en comunitat, com abans ens unim, millor! 

 
S
Satalaia
17/02/2016 20:52

 
S
Satalaia
17/02/2016 20:47

 

Hola,

A mi me han llamado hoy, a partir del dia 24 se empieza a firmar!!

?He pasado por allí y en en el solar hay un par de excavadoras y han empezado a sacar tierra (bajar el nivel del solar).

Yo voy a preguntar un par de cosas a ver que me dicen, estaria bien preguntar todos para que vean que tenemos las mismas inquietudes:

1)Que pasa con el tema del visado (aunque entiendo que si te dejan inscribir en el registro es que cumples requisitos)

2)Que pasaria si hay retrasos importantes en las obras


3)Garantías una vez contruidos pisos

Anem parlant per aquí!


Salutacions i ánims que sembla que per fi el tema es comença a moure!

 

 

 

 
A
anacabaleiro
17/02/2016 19:48

A mi me ha llamado Pepi esta mañana. Según me dice están enviando correos desde hace unos 15 días, pero yo no he recibido nada aún.

 Tenemos que ver muy bien el tema ese que comentais del visado, ya que se supone que con la reserva entregamos una documentación y que ellos la iban a revisar. No sea que ahora resulte que no cumplimos requisitos y quedemos desprotegidos. 

 

 
S
santaco
16/02/2016 14:15
Yo os lo digo xq lo he preguntado a abogado y me ha recomendado q no firme nada hasta q este asunto esté bien claro. Ellos en el borrador se han cubierto las espaldas pero a nosotros nos han dejado al descubierto.

Inclusive podría pasar q fueran ellos los q incumplan alguna condición para la otorgación del visado y nosotros luego tuvieramos problemas para recuperar el dinero.

Yo eso de avanzar dinero, y no poco por cierto, sin una cláusula de protección ante posibles eventualidades por parte de la Generalitat me parece una temeridad
 
E
elpaw
16/02/2016 13:54
Tienes toda la razón. Esto del visado me preocupa bastante y no aparece por ningún lado en el contrato tipo que nos mandaron al mail.
El día que me llamen se lo comento.
Alguien tiene día y hora para pasar a firmar? A nosotros ni nos han llamado todavía...
 
S
santaco
16/02/2016 13:24

Hola a todos:

Me acabo de inscrivir al grupo, no obstante ya estaba leyendo vuestros comentarios hace días.

Simplemente quisiera comentar una cosa.

La inmobiliaría tendría que ponernos una cláusula que dijera que en caso que la Generalitat no nos otorgara el visado, luego los de CORP, nos tendrían que devolver las cantidades entregadas hasta el momento. Esto fue lo que nos decian que harian cuando firmamos el contrato de reserva.

A nosotros nos parece una locura firmar el contrato privado de compraventa, pagar 26 000 euros más los 9000 ya entregados y rezar para qué la administración no ponga ninguna pega y nos vise el contrato privado.

Tenemos que pensar que con la Generalitat, como cualquier Administración, puede negarnos el Visado basándose en cualquier chorrada. Y luego en qué nos basaríamos para pedirles a los de CORP que nos devuelvan el dinero. Ellos ya habrán cobrado y nos dirán que era responsabilidad nuestrs saber que cumplíamos con absolutamente todas las condiciones. Además hay una cláusula del borrador del contrato que así lo pone. Nos hacemos responsables de conocer absolutamente toda la normativa en lo referente a la promoción oficial.

Yo soy de los que piensa que vale más prevenir que curar y no me parece ninguna tontería este asunto.

 

Gracias

 
C
cosomir
15/02/2016 16:48

Jo he de passar dijous per allà i ja us informo de què hi veig.

Em sembla bé això de les clàusules que comenteu! També ho comentaré al Pere Rosell.

 

Fin del hilo
46  mensajes12>
Mensajes Relacionados
  • 13 (2015)
  • 13 (2016)
    © 2002-2024 - HABITATSOFT S.L.U. CIF B-61562088 c/ Josefa Valcárcel, 40 bis 28027 Madrid
    Contacto |  Publicidad |  Aviso Legal  |  Blog |  Catastro |  Facebook |  Twitter
    Vocento