ATENCIÓN: Tu navegador no soporta Javascript, necesario para que la navegación por esta web sea óptima
Por favor, habilita Javascript desde las opciones de tu navegador (Ver cómo)
x Este grupo ha sido archivado por inactividad, por lo que no aparece en los índices por provincia/población ni en las búsquedas por grupo. En el momento que vuelva a tener actividad (mensajes, fotos, etc...) volverá a activarse automáticamente.

estacion renfe

Actualizado 31/07/2004
542 lecturas acumuladas
1  mensaje
Autor
Tema
Fecha
jun.-2004
136 mens.
Usuario Habitual
31/07/2004 13:30
noticias frescas.: El BOE d´avui dimecres(28/7/04)publica l´anunci del concurs convocat per RENFE per a la construcció de la nova estació de rodalies "Terrassa Est-Passeig del Camp", que s´ubicarà entre els barris de La Grípia i Torre-Sana i formarà part de la línia 4 (Sant Vicenç de Calders-Manresa). El projecte contempla la realització d´un edifici de viatgers modular elevat sobre les vies, amb la superfície exterior de vidre i acer, que dotarà a la unitat arquitectònica d´un aspecte funcional i singular. Les actuacions tenen un pressupost de 2.456.176 ¤.


La construcció de la futura estació mitjançant estructura modular permet dotar les instal·lacions d´una gran flexibilitat en la distribució i facilita l´adaptació de l´obra a les necessitats pròpies del ferrocarril. El disseny modern i funcional dotarà l´estació d´un aspecte lleuger que serà exteriorment de vidre i acer, que constituiran l´element unificador del conjunt.

El projecte s´ha dissenyat per a adaptar les noves instal·lacions a la infraestructura actual. L´edifici de viatgers se situarà sobre les vies amb dos voladissos laterals que serviran de zones d´enllaç del vestíbul amb la via pública, i que crearan dues àrees inferiors ombrejades. D´aquesta manera, la futura instal·lació estarà formada en un nivell inferior per la zona d´andanes i en la part superior per un vestíbul. A més, entre ambdós espais existirà una planta intermitja, destinada exclusivament a dependències pròpies de RENFE.

Disseny modern i funcional
La nova estació de Rodalies de Terrassa Est ? Passeig del Camp comptarà amb un ampli i lluminós vestíbul de 472 m2, amb una distribució interior que permetrà crear un ambient de confort. A l´interior s´ubicaran la venda de bitllets i el servei d´informació i atenció al client, una zona comercial, cafeteria i lavabos públics, un d´ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. La ubicació en planta alçada del vestíbul amb accessos laterals des de la via pública ha permès dissenyar dues zones d´ombra a les façanes laterals de 146 m2.

Per la seva banda, les andanes es troben en un nivell inferior i s´hi accedirà des del vestíbul a través de dues zones de comunicacions verticals que disposaran de dues escales, una d´elles mecànica, i un ascensor destinat a persones amb dificultats de mobilitat. A més, per tal de facilitar l´accés i el desplaçament per les noves instal·lacions de les persones amb mobilitat reduïda, s´instal·larà una rampa que comunicarà el carrer amb el vestíbul, s´habilitarà un control d´accés exclusiu i es construirà un lavabo adaptat.

Per tal de garantir la seguretat de les instal·lacions a les hores de tancament de l´estació, s´ubicaran tancaments de protecció mitjançant persianes metàl·liques enrotllables.

L´Ajuntament de Terrassa valora molt positivament aquest fet, que suposa la culminació d´un projecte que acumulava anys de retard i que suposarà una gran millora en la mobilitat dels ciutadans de Terrassa. Per tal de facilitar l´accés a l´estació, l´Ajuntament de Terrassa construirà un aparcament d´unes 300 places al costat de l´edifici.

sep.-2008
809 mens.
Administrador
Mensajes Relacionados
  •   Estamos buscando mensajes relacionados

Buscar más...
© 2002-2017 - Neo Affinis S.L.U. CIF B-85063931 Zurbano, 45 1º, 28010 Madrid
Contacto |  Publicidad |  Quiénes somos |  Aviso Legal |  Blog
Facebook |  Twitter |  Linkedin |  Google+