Volver al foro
A
archibald
29/06/2017 13:30

Zonas comunes

¿Existirán las salas de fitness y vending en nuestra promoción?

3.337 lecturas | 15 respuestas

Buenas tardes! Veo que de momento seguimos siendo muy pocos los que nos hemos unido al grupo. Estaría bien que se fueran uniendo más vecinos para poder compartir dudas e inquietudes. Al final entre la Fase I y Fase II creo que sumamos más de 200 viviendas... Quería comentar por si alguien tiene alguna información adicional sobre las zonas comunes de las que dispondremos. En concreto, la sala de "fitness" y la zona de vending. Estas figuran en la web de la promoción en la version en castellano (que no en la de en catalán). En las reuniones tanto con Sandra como en la firma del contrato, siempre he oido que la sala de fitness vendría vacía, lo cual ya me parece un engaño, ya que si es una sala vacía que no digan "sala de fitness". Pero lo que me preocupa es que en la memoria de calidades ni siquiera aparecen ni esta sala ni la zona de vending. He preguntado a Inbisa en repetidas ocasiones datos técnicos sobre estas salas y hacen caso omiso o dan largas, lo que aún me hace más elevar mis temores, ya que deberían disponer de esos datos a estas alturas de la obra. No se que os parece, pero yo al menos he pagado por un piso bajo la publicidad de las citadas salas que, espero equivocarme, no creo ni que las vayan a construir.

 


Editado por archibald 29/06/2017 14:31
 
S
Santcugatenc
28/07/2017 18:53

Penjo alguna foto i ja intentaré fer-ne del bloc A. Pel que fa les finestres, el control de l’ajuntament ens ajudarà.

És cert que els Neinor Homes que van començar plegats sembla que van més depressa…

El que em crida l’atenció és que els balcons són més prims que els de les promocions properes de Neinor, Servihabitat i Solvia ??.

 

 
A
archibald
25/07/2017 09:03

Gràcies per la informació Flipander, llavors segons el que dius per altura segur que em tapa. L'única esperança és que degut a la distància dels dos edificis i el carrer només tapi parcialment les vistes.

 
F
Flipander
21/07/2017 13:33

Això de les vistes dependrà de quin sigui el teu pis. Si és la 4a. planta jo crec que no hi ha cap problema i l’edifici de l’escola no et taparà. Si és el 3er. ja no ho tinc tan clar. De fet el terra de la planta baixa està més o menys 1,5 m per damunt del nivell del carrer. Tenint en compte que l’alçada de cadascuna de les plantes és ± 3,24 m pots fer el càlcul de quina alçada tindràs. Amb el Google Earth pots veure fàcilment que l’edifici de l’escola té una cota inferior de 149 m i en la superior de 1,63 m, això fa un total de 14 metres. Tenint en compte que la construcció de l’edifici A comença en cota 151m i cada planta són els 3,24 m ja pots sortir de dubtes.

 
A
archibald
19/07/2017 15:46

Hola ResidencialSC, tens raó, en el cas de Valdebebas han incomplert el projecte d'execució on s'especificava cristalls de 6 mm per l'exterior i 10 mm a l'interior que han acabat sent 4mm i 6mm, a més de canviar Climalit per Aislaglass. Desconec en el nostre cas si hi ha alguna informació oficial especificada o el detall que tenim és únicament el de la memòria, que només especifica "doble cristall", però ni marca ni mides. Espero que posin els cristalls adients tenint en compte la situació de la urbanització ex: sorolls provinents de la zona piscina, escola al costat, carretera de Vallvidrera, etc.

Pel poc contacte que he tingut amb el Jordi, Tècnic d'Inbisa, sembla una persona molt raonable i professional, així que confio que Inbisa haurà tingut en compte el desastre a Valdebebas i haurà pres les mesures adients perquè no torni a passar. Al final, una comunitat descontenta, repercuteix en molt mala publicitat per projectes futurs i no crec que vulguin tenir una fama adquirida de constructors "chapuzas".

 
R
residencialSC
19/07/2017 11:43

Bon dia Archibald,

Jo del tema de finestres no et puc aclarir quines són les que posaràn finalment. Però por em fa perque a Valdebebas ha estat un dels incompliments més flagrants que han comés. Sembla que els hi han posat uns vidres de menor qualitat dels promesos i ara estàn patint força problemes acústics i d’aïllament. Sé que això de referir-se constantment a Valdebebas potser és una mica pesat, però és l’únic referent que tenim per fer-nos un idea de com treballa INBISA i crec que pot ser aclaridor per veure per on van els “tiros”. A més, allà també es va tractar d’una promoció venuda sobre plànol i la veritat és que a ells els hi han colat algunes coses força importants…

Pel que fa a les obres jo hi passo de tant en tant (potser cada 2 o 3 setmanes) i la veritat és que la darrera vegada que vaig passar (farà una setmana) em vaig quedar parat de la lentitut amb la que avancen. Per que et facis una idea, l’obra no ha avançat gaire des de les darreres fotografies: bàsicament està aixecada l’estructura del bloc C i la resta continuen en la primera planta o planta baixa. En canvi jo veig les promocions del costat (també promocions grans) i avancen molt més ràpid... No sé si seràn les ganes de que això avanci ràpid, però jo ho veig molt paradet...

 
A
archibald
18/07/2017 11:39

Bon dia, he rebut la confirmació per part d'Inbisa que l'objectiu per la qualificació d'eficiència energètica és el B. No sé si és un objectiu o un compromís i per tant en cas que no s'aconsegueixi pugui ser reclamable. Certament hi ha molts aspectes que poden influir en aquesta qualificació. Un dels més crítics és el de les finestres. El correcte aïllament tèrmic pels materials, el doble cristall, o el fet que sigui abatible o corredissa. Tinc entès que les finestres abatibles proporcionen un millor aïllament. Algú té informació de quines ens instal·laran finalment?
El fet, com dius, que en depengui una subvenció de l'ajuntament, em porta a pensar que faran les coses bé, però en una promoció tot venut abans de finalitzar hi ha molta temptació a estalviar per on puguin, espero que vagi errat.
Respecte a l'obra, veig moltes fotos del bloc C, però com va el bloc A :)? per motius de treball estic vivint temporalment a l'estranger i no puc anar a veure l'obra. Estic intrigat a quina posició estan construint el bloc per saber si em taparà les vistes o no l'escola de davant... a veure si algú té alguna foto, sinó hauré d'esperar al mes que ve per veure-ho amb els meus propis ulls...

 
S
Santcugatenc
05/07/2017 23:54

Bona nit, és interessant llegir el que dieu, i fruït de la il·lusió que tinc pel pis us llegeixo amb carinyo. Per què escrivim amb àlies? Ja ens podríem anar presentant ;-)

Però no cal avançar-nos a segons quines coses, sense faltar al respecte, el que paguin a Valdevebas m’importa molt poc. No vull repetir l’import que heu dit, però és més del doble del que estic pagant actualment a la meva comunitat de Sant Cugat del Vallès amb dues piscines i amplia zona comunitària. En el seu moment, entre tots ja buscarem la millor gestoria, jardineria i servei de neteja, i espero que no arribi al citat import.

Pel que fa al certificat energètic, ho he preguntat des del primer dia, els va costar respondre, crec recordar que és B, però podem estar tranquils per que segons la Sandra per mantenir l’etiqueta han de complir uns requisits controlats per l’Ajuntament i aquest els hi dona una subvenció bastant alta que no voldran perdre. De la qualitat de les finestres, per exemple, en depén el certificat.

Jo de la durada de les obres no hi entenc, però veig que van a bon ritme, el bloc C està quasi aixecat i els altres ja tenen el parkings fets i es veu que en breu começaran la segona fase.

Fins aviat.

 

 

 
A
archibald
04/07/2017 19:50

Donem un vot de confiança que faran les coses bé i les qualitats seran les pactades. Reconec que després de llegir el fòrum de Valdebebas vaig una mica desconfiat.

Respecte a la Sala Fitness, si aconsegueixen posar unes màquines és veritat que seria una batalla guanyada. Crec que és una manera d'incentivar l'esport i moltes vegades ens fa mandra anar al gym pel fet de tornar a sortir de casa, a mi personalment és un ús que crec podria estar bé. El preu d'un gimnàs a Sant Cugat pot ser fàcilment de més de 50?€ al mes. Ara bé si al final no els hi quadra i decideixen deixar-la buida, ja veurem quin ús decidim donar-li.

Respecte a la Sala de Vending la podem fàcilment convertir en una sala per emmagatzemar les hamaques de la piscina o més bicicletes per exemple, jo tampoc li veig molt de sentit a les màquines.

No tenia ni idea que la pista de pàdel es va descartar pels comentaris de veïns, és una pena. Li hauria donat encara més encant a la zona comunitària i el cost de manteniment d'una pista és quasi nul.

El certificat energètic jo personalment mai he sentit res al respecte. Tot i que asseguren que serà una comunitat "verda" amb les plaques solars i amb l'aprofitament de les aigües grises. 

 
F
Flipander
04/07/2017 18:39
Respecte a les qualitats no crec que s'atreveixin a rebaixar qualitats perquè això sí que seria incompliment contractual i es podria reclamar per qualsevol via. Sobre sala fitness si es comprometen a posar això que dieu crec que ja s'haurà aconseguit molt. Insinuar a inbisa que la sala quedi buida com a sala polivalent per a usos indeterminats, en la meva opinió es, a més d'obrir la porta a Inbisa a tenir l'excusa per no posar ni les 4 màquines a que en teoria s'han conpromès. La pista de pàdel la van descartar pel comentari d'un parell de potencials propietaris en el sentit que seria una font de soroll al mig de la zona comunitària. Segueixo sense entendre quin sentit té una sala de vending en un grup residencial. I per últim comentar que la sala per bicicletes si són 25m2 i les vivendes 105, només que el 50% de les vivendes acumulin 2 bicicletes ja en seran 100. Em sembla que no entren ni de broma. En definitiva entenc que les zones comunes poden ser font de conflicte i problemes sinó tenen una regulació exhaustiva i un ús clar i determinat, encara més en aquest cas amb tantes vivendes de lloguer, les 40 declarades més totes les que s'han comprat per a inversió i també aniran al mercat de lloguer. A més cal tenir molt clar que cada zona comunitària q s'afegeix al la zona suposa un increment de les despeses de manteniment. 200€ mensuals, crec és una quantitat gens despreciable.
Però per això falta molt. Al ritme actual i amb sort potser hi haurà lliurament d'obra a finals del 4t trimestre del 18.
El que sí em.preocupa des del principi és la seva negativa a comprometre's amb la certificació energètica que tindran les vivendes. Algú va obtenir alguna informació sobre aquest tema?
 
A
archibald
04/07/2017 10:03

Respecte a les qualitats, estic d'acord que també és un tema de màxima importància i que sembla a Valdebebas han incomplit en molts aspectes. Per exemple, el tema de la tabiquería, que sigui més prim o les finestres que acabin sent d'una qualitat inferior a l’ofertada. Aquests dos elements, per mi són claus quant a aïllament tèrmic i sonor. Amb un estalvi de pocs calers, l'impacte que poden tenir al nostre dia a dia és important. Crec que hem d'anar amb molt de compte de vigilar que compleixen les qualitats ofertades i no intentin reduir costos a costa del nostre benestar. Per exemple, respecte a finestres, el dia de la firma del contracte em van assegurar que les qualitats serien del nivell de Tecnoglass o Cortizo. A on estic vivint temporalment, el soroll amb l'exterior és terrible, per mi almenys és un punt crític amb el que no estic disposat a admetre rebaixes de qualitats amb el que està a la memòria.


Editado por archibald 04/07/2017 10:16
 
A
archibald
03/07/2017 20:08

Bona tarda, he rebut finalment un correu d'Inbisa amb informació sobre les zones comuns, que crec que si bé no tot el món pot estar d'acord amb l'ús que li podem acabar donant finalment, però es tracta d'almenys disposar de la màxima informació possible.
Jo sóc el primer que li agradaria disposar d'unes zones comuns el més útils per tots possible, no volem tenir després despeses desagradables a la mensualitat de la comunitat (la promoció de Valdebebas diuen que paguen uns 200€/mes de mitjana).
Sala de fitness: Superfície 50 m2, paviment laminat AC5. Estan estudiant la possibilitat d'habilitar-la amb algun equipament inicial (2-3 màquines, espatlleres i alguns miralls), però tot depenent si poden optimitzar recursos.
Sala de Vending: Superfície 8,5 m2. Possibles màquines i/o altres usos a decidir per la comunitat.
Banys comuns: Superfície 12m2, amb encimera doble, WC i una dutxa.
Sala de bicicletes: Superfície de 26 m2, situada al sot-1 del bloc C al costat del portal d'accés.
Que us sembla? jo sincerament no sé si una sala de fitness amb 3 màquines tenint en compte que serem 100 vivendes amb 2-3 persones vivint, uns 200-300 veïns. Hauríem de comprar més màquines, i després vindria la pregunta de si la d'espessa en electricitat i manteniment que suposaria ens interessa. També per altra banda, sería un estalvi de no tenir que pagar un Gym privat i al costat de casa.
En tot cas, sempre podem proposar a Inbisa abans d'entregar la promoció de modificar aquesta sala i fer, per exemple, una sala recreativa, amb sofàs, taules, una tele, un billar. Per posar un exemple només.

 
R
residencialSC
03/07/2017 16:42

Estic d’acord amb el que apunteu. Jo també sóc de l’opinió que la sala de vending no té cap sentit i la sala de fitness no és prioritaria. El que si que em preocupa una mica més és observar (amb tot el que ha passat a d’altres promocions d’INBISA) que no es respecti el projecte publicitat originalment. En aquest sentit el tema de les qualitats i materials hauria de ser “sagrat” i sembla que INBISA ha incomplert algunes d’aquestes condicions en la promoció de Valdebebas (per exemple). En aquest sentit, també sóc coneixedor de que en el procés de construcció es poden donar modificacions pel que fa a materials, models, etc…, però en tot cas totes aquestes “modificacions” mai podràn suposar una merma en les qualitats finals (i a la promoció de Madrid han acabat incomplint en aquest sentit (vidres, lavabos,... de menor qualitat)). Així que, tot i que el tema de les sales és absolutament secundari per nosaltres, espero que no respongui al fet de voler vendre sobre plánol un projecte fantàstic i després entregar pisos de menor qualitat. 

 
F
Flipander
03/07/2017 09:35

Quan es va començar a comercialitzar la promoció, el juliol del 2015, fins i tot es va parlar d’una pista de Padel. Això va quedar descartat de manera immediata. La sala fitnes i l’altra de vending són reclams que es compliran a mitges. Seran dues sales buides i prou. No hi ha possibilitat de reclamar res perquè la lletra petita  ja adverteix que es poden produir modificacions del projecte sense cap mena de compensació. La única cosa que es preveu és que si la modificació és substancial respecte al pactat inicialment en el contracte dona la possibilitat de rescindir contracte i recuperar les quantitats aportades sense cap mena de indemnització.

D’altra banda, quin sentit té una sala plena de màquines vending?. Quants problemes podria portar? molts i variats, des del fet que persones alienes a la comunitat (reponedors, manteniment, etc) tindrien accés al conjunt residencial, fins als problemes de brutícia en zones comunes que podria comportar, o una major despesa en manteniment (algú hauria de buidar papereres, etc, etc). Aquesta sala és molt millor que quedi buida.

Sobre la sala fitnes, posar-hi unes quantes màquines i adequar-la per a la pràctica esportiva no crec que entre 105 vivendes suposi una gran inversió. Sempre tenint en compte que hi haurà un copropietari majoritari amb 40 vivendes que en totes les decisions que s’hagin de prendre serà determinant. Caldrà veure en el moment de la constitució de la comunitat si aquesta és una prioritat per la majoria.

En tot cas, serà molt important en constituïr-se la comunitat tenir molt clares les coses, per tal d’establir una normativa  que permeti un correcte funcionament de les zones comunes i que comporti les mínimes despeses possibles. 

 
S
Santcugatenc
30/06/2017 15:50

Bon dia, estic totament d’acord amb el que dieu de la “sala de fitness” però la veritat és que des de l’inici ho he vist com a reclam comecial poc viable, penseu amb els maldecaps que ens portaria el seu manteniment…

El que si que em preocupa és que les qualitats puguin ser inferiors, en aquest punt no els hi hem de deixar passar ni una. Tot s’ha de dir que tampoc són massa altes...

Però de moment, per la nostra salut mental jo els donaria un vot de confiança.

 

 
R
residencialSC
30/06/2017 12:41

Buenos dias,

Nosotros ya estamos plenamente convencidos de que la sala de fitness y la sala de vending serán simplemente “espacios vacíos”. Me parece lamentable que vendan el proyecto incluyendo estos “conceptos” cuando en realidad serán habitaciones vacías. Puestos a vender podrían haber puesto “restaurante de tapas” o “ludoteca”, porque continuaría siendo la misma farsa…

Lo que no nos habíamos planetado es que puedan llegar a no construir esos espacios como apunta Archibald. Pero ahora ya espero cualquier cosa... Voy siguiendo el foro de Valdebebas y cada dia que pasa me produce más inquietud. Allí han incumplido de manera flagrante lo que se había publicitado (calidades menores, cambios en el diseño y algunos productos, etc...) y tienen muchos problemas con las zonas comunes y los desperfectos, una vez les han entregado las viviendas. En realidad quiero ser positivo, pero miedo me da porque no sé si es un problema sólo con esa promoción o es una manera general de actuar por parte de INBISA. Para empezar veo que lo de su “Loby Gastronómico” y “Habitación para bicicletas” se parece muchísimo a nuestra “sala de fitness” y nuestra “sala de vending”. Por eso me asalta el temor de que la linea general de INBISA sea esa (e insisto que, por lo que leo en el foro, en Valdebebas los incumplientos (sobretodo en las calidades pactadas) han sido importantes).

Por cierto, soy un profano en esto del mundo de la construcción, pero no os parece que la obra va muuuuuuuuy lenta? Hace ya 6 meses que empezaron y ayer me quedé de piedra cuando vi lo poco que se ha avanzado… Otras promociones cercanas empezaron más tarde y están mucho más avanzadas. A este paso no creo que nos mudemos dentro de un año... 

 

Fin del hilo
© 2002-2024 - HABITATSOFT S.L.U. CIF B-61562088 c/ Josefa Valcárcel, 40 bis 28027 Madrid
Contacto |  Publicidad |  Aviso Legal  |  Blog |  Catastro |  Facebook |  Twitter
Vocento