Residencial Parc Central Sant Cugat
Residencial Parc Central Sant Cugat es un nuevo complejo residencial formado por 105 viviendas y bajos con jardín de 3 y 4 dormitorios, todas ellas con amplias terrazas, garajes y trasteros.
Actualizado 20/12/2018 - 2565 lecturas acumuladas
Autor
Tema
Fecha
Flipander
Avatar Flipander
abr.-2017
20 mens.
Usuario Circunstancial
Usuario  Flipander
12/12/2018 23:10
Una setmsna després de signar i pagar, la situació és la següent: 1. Ascensor no funciona i no sembla que la cosa s'hagi de resoldre aviat. Fantàstica manera de començar un trasllat. 2. El tècnic de SOREA (empresa municipal de l'aigua), quan ha vingut.a instal.lar comptador diu "aqui faltan las llaves de paso" . Per casualitat trobem un operari que diu " ..sii, me las he olvidado, después las colocaré". 3. Quan han vingut a instal.lar el comptador del gas i hem accedit a la zona superior de serveis, cap dels aparells d' AA estaven connectats. A més tota la coberta estava plena dels manuals tirats per terra de qualsevol manera. La porta d'accés a aquesta zona oberta així com també la porta de les bateries de gas. Sense cap control qualsevol hi pot accedir. 3. La caldera no es pot posar en marxa pel servei tècnic perquè hi ha una part del moble de la cuina que ho impedeix. S'ha de rebentar el moble de la cuina per fer-ho. 4. Traster sense porta. Escripturat i pagat i una setmana després sense poder utilitzar. 5. Opcional domòtica s'ha de canviar. Sense cap data que indiqui quan es farà. Això + iluminació va ser pagat fa més d'un any per la gens despreciabke xifra de 3000€. 6. Cuina que no hi ha una porta que ajusti. 7. Pintura a diferents tons per tot el pis. 8. Sostres dels vanys que van tenir humitats que han estat parxejats i han quedat sense pintar. 9. Peces del solat picades a terres de cuina i banys. 10. Terres amb taques d'òxid. 11. Encimeres de la cuina amb taques d'òxid. 12. I per últim la bomba, el tècnic de SOREA hs comentat que la cuba de la piscina comunitària estava esquerdada i perdia aigua. Una llista inacabable que ha fet que l'entrada en aquesta vivenda hagi estat una maleïda experiència. I tenen la barra de dir que això es habitable. I no els cau la cara de vergonya de haver lliurat squests pisos en aquest estat. Està clar que en aquesta obra no hi ha ningú que posi ni ordre ni concert en aquest desastre, en aquest timo col.lectiu que ens han colat. És l'exercit de pancho villa. Quan vas a l'obra te n'adones que ningú controla, que ningú mana i que tothom s'escaqueja. Tot d'armilles grogues amb INBISA a l'esquena parlant pel mòbil tota l'estona, prenent el sol pels bancs del voltant, i la responsable post venda dient que no tenen cspacitat per fer les coses. És impotència en veure que ens l'han ficst doblegada. Una autèntica estafa una autèntica vergonya un desastre absolut. Això si, ells.han cobrat i ara tot el que queda és esperar. Si les coses no es redrecen la setmana vinent proposo aixecar acta notarial i presentar una demanda al jutjat.
Flipander
Avatar Flipander
abr.-2017
20 mens.
Usuario Circunstancial
Usuario  Flipander
14/12/2018 12:31
Djous 14/12. Ara s'adonen que les connexions AA no estaven fetes. En conseqüència estan rebentant tots els falsos sostres dels passadisos que donen accés als pisos per passar els tubs. De tot el bloc. Una puta vergonya (perdó per l'expressió però vaig molt calent). Pujo fotos de l'estat actual.
Flipander
Avatar Flipander
abr.-2017
20 mens.
Usuario Circunstancial
Usuario  Flipander
14/12/2018 13:12
Perdó no és dijous. Divendres 14
JosepiEva
Avatar JosepiEva
dic.-2018
1 mens.
Usuario Circunstancial
Usuario  JosepiEva
17/12/2018 21:53
Totalment d'acord, nosaltres estem molt decepcionats després de 3anys i un mes d'espera i pagant tants diners. Ara el que em fa por és que ens deixin sense llum per sorpresa quan estiguem vivint allà... Crec que la primera reunió de comunitat serà divertida amb demanda segura....
Flipander
Avatar Flipander
abr.-2017
20 mens.
Usuario Circunstancial
Usuario  Flipander
18/12/2018 14:50
18/12/2018. A les 15:00h Operaris treballant al foso de l'ascensor. Continua sense estar operatiu. El missatge que ens va donar el Sr. Jordi que OTIS no responia les seves trucades per posar en marxa l'ascensor UN ALTRA MENTIDA., i en ja en van masses. No havien acabat correctament el foso de l'ascensor i òbviament OTIS es nega a posar en marxa l'aparell.
Flipander
Avatar Flipander
abr.-2017
20 mens.
Usuario Circunstancial
Usuario  Flipander
19/12/2018 12:08
Dia 19/12. Ascensor segueix parat. Avui el pàrking S-1 apareix ple d'aigua. La zona comunutària segueix totalment aixecada i amb la sensació de provisionalitat acostumada. Han rebentat tots els parterres laterals i allà segueix tot igual. Com sempre uns quants pocs operaris donen voltes mòbil en mà i molt pocs se'ls veu resolutius. Ningú organitzant, ningú manant. L'exèrcit de Pancho Villa contiua actuant. Bureau Fax a INBISA
Desmoralizado
Avatar Desmoralizado
dic.-2018
2 mens.
Usuario Circunstancial
Usuario  Desmoralizado
20/12/2018 18:50

Flipander, estoy totalmente de acuerdo contigo. E incluso diría que te has quedado muy corto en el listado de incidencias y desperfectos en las viviendas.

 

Después de hablar con varios vecinos, os puedo asegurar que el descontento es generalizado y la ilusión que teníamos todos se ha convertido en gran decepción.

 

Paso a hacer una muy breve enumeración (un listado exhaustivo sería tan extenso que necesitaría horas de dedicación) de desperfectos, incidencias e incluso de posibles vicios ocultos en las viviendas, como bien señala la misma Responsable de Postventa de INBISA en varios de sus correos electrónicos, lo cual ya denota que INBISA es plenamente conocedora de la existencia de defectos graves en el momento de la venta que hacen inviable el uso de los inmuebles o incluso disminuyen de tal modo su valor que, de haberlos conocido, muchos de nosotros no hubiéramos adquirido las viviendas o habríamos exigido pagar menos por ellas.

 

- Ascensores que no cumplen con normativa
- Suministros que han tardado en poder ser contratados por no haberse pasado las inspecciones reglamentarias en tiempo y forma
- Instalaciones incorrectas o defectuosas: calderas mal instaladas, cables de antena que no funcionan, no hay cables de línea telefónica, videoporteros que no funcionan…
- Muebles rotos en cocina y lavaderos
- Mueble de lavadero con desperfectos por la lluvia
- Mueble de caldera que no cumple con normativa
- Aire acondicionado sin conectar
- Domótica obsoleta y que se tiene que cambiar
- Puertas de los armarios de cocina mal ajustadas
- Puertas de armarios que no cierran correctamente
- Rayaduras y golpes en suelos
- Puertas correderas abombabas que deben ser sustituidas
- Paredes muy mal pintadas
- Manchas de óxido en suelos, muebles y Compac
- Falta de entrega de varias llaves
- Puerta de garaje que se estropea constantemente
- Manchas de humedad en paredes
- Trasteros sin puerta
- Puertas de armarios con rozaduras y golpes
- Rampa de parking mal diseñada (los vehículos rozan en los bajos y no hay visibilidad)
- Suciedad por doquier
- Zona comunitaria llena de cableado provisional
- Puertas de acceso a la propiedad sin luz
- Rampa de acceso al parking sin luz
- Accesos al parking desde el ascensor sin luz
- Buzones inoperativos (por falta de llaves y falta de identificación)
- Cierre ineficaz de lavaderos (entra la lluvia siempre)

 

Y un largo etcétera de desperfectos e incidencias y de posibles vicios ocultos como apunta la Responsable de Postventa.

 

Desde mi punto de vista, deberíamos poner de manifiesto nuestra no conformidad e iniciar cuanto antes acciones judiciales contra INBISA.

 

 

Mensajes Relacionados
© 2002-2019 - HABITATSOFT S.L.U. CIF B-61562088 C/ Juan Ignacio Luca de Tena nº 7 28027 Madrid
Contacto |  Publicidad |  Aviso Legal  |  Blog |  Facebook |  Twitter